Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Oι βάσεις για την υγεία του δέρματος μπαίνουν νωρίς

Eίναι γεγονός πως σε κάθε δεκαετία της ζωής μας το δέρμα μας δεν είναι ακριβώς το ίδιο. H εξωτερική του όψη που εμείς βλέπουμε πως αλλάζει είναι συνέπεια της εσωτερικής του κατάστασης, στην οποία πραγματοποιούνται μεταβολές. H φροντίδα του λοιπόν, για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να είναι ανάλογη των αναγκών του σε κάθε φάση της ζωής μας. Ποιες είναι όμως οι βασικές αλλαγές που παρουσιάζει το δέρμα μας καθώς τα χρόνια περνούν;

Oι βάσεις για την υγεία του δέρματος μπαίνουν νωρίς: Tο νεανικό δέρμα είναι σφριγηλό, ελαστικό, με μεγάλες αντοχές, λείο, φωτεινό, ελαφρά υγρό, χωρίς ορατές βλάβες, και βέβαια έχει το καλύτερο ομοιόμορφο χρώμα. Ωστόσο, είναι γεγονός πως από την παιδική ακόμη ηλικία -ανάλογα με το βαθμό έκθεσής μας στον ήλιο- κρίνονται η υγεία του δέρματός μας στο μέλλον και ο βαθμός φωτογήρανσης που θα εκδηλώσει.

Θέλεις να γίνεις ο πλοηγός της ζωής σου;

Αλλαγή Πορείας. Θέλεις να γίνεις ο πλοηγός της ζωής σου; Για να κάνεις την οποιαδήποτε απαραίτητη αλλαγή πορείας στη ζωή σου, χρειάζεται πρώτα να καθορίσεις ποια είναι η παρούσα πορεία σου. Σταμάτησε, λοιπόν για μία στιγμή και σκέψου πώς ξοδεύεις το χρόνο σου, την ενέργειά σου και τα χρήματά σου (τα οποία είναι μία άλλη μορφή ενέργειας) με τι είδους σχέσεις συναναστρέφεσαι τώρα, χθες ή την προηγούμενη εβδομάδα, ή για ένα χρονικό διάστημα που μπορείς να παρατηρήσεις καλύτερα.

Ο χρόνος και οι ενέργειες που έχεις σπαταλήσει είναι η ίδια η ουσία της παρούσας πορείας σου. Με βάση τη χρονική και ενεργητική δυναμική του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που επικεντρώνεσαι θα έχεις μία ιδέα για το πού κατευθύνεσαι και να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για πιθανές αλλαγές.

Για παράδειγμα, κάνε αυτή την άσκηση για τη σωματική σου υγεία:
> Με βάση αυτά που βάζεις στο σώμα σου και την άσκηση που κάνεις κτλ. τώρα, χθες, την βδομάδα που πέρασε ή το μήνα, πώς περιμένεις να είναι το σώμα σου αν αυτός ο τρόπος διατροφής/άσκησης συνεχιστεί επ’ αόριστον;

> Δεδομένου ότι συνεχίζεις να γερνάς, αν ο τρόπους που χειρίζεσαι το σώμα σου τις τελευταίες 24 ώρες είναι μη βιώσιμος, τότε χρειάζεται να κάνεις αλλαγή πορείας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...