Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Aloe Blossom Herbal Tea

Είναι το εκλεκτότερο τσάι βοτάνων, φύλλων, φλούδων και μπαχαρικών, που υπάρχει. Ενισχυμένο με τη σωστή ποσότητα από άνθη Aλόης Βέρα, εξασφαλίζει το λεπτό άρωμα του με κανέλα και ginger από την Κίνα, αρωματικά γαρύφαλλα από τη Μαδαγασκάρη, καταπραϋντικό μπαχάρι από την Τζαμάικα, αρωματική φλούδα πορτοκαλιού, κάρδαμο, μάραθο, χαμομήλι, φύλλα μουριάς και gymnema sylvestre. Τονώστε τον οργανισμό σας όλη μέρα. Απλό στην παρασκευή του, χωρίς θερμίδες, χωρίς καφεΐνη και σε συσκευασία με 25 ατομικά φακελάκια, για εύκολη απλή κι αρωματική χρήση σε κάθε στιγμή.
   
Η αναζωογονητική κανέλα, η φλούδα πορτοκαλιού και το γαρύφαλλο μεταφέρουν μια ζεστή, φρουτώδη γεύση, μαζί  μεε το αρωματικό πιπέρι και το τζίντζερ που καταπραΰνουν.
   
Ο συνδυασμός ανθέων αλόης βέρα από τις φυτείες της Forever Living Products, φύλλα βατόµουρου, μάραθου, κάρδαµου, Gynmema Sylvestre και χαµοµηλιού προκρίνουν αυτό το τονωτικό τσάι χαµηλών θερµίδων ως ένα αξιοθαύµαστο συµπλήρωµα του προγράµµατος για τον έλεγχο του βάρους. Τονώνει τον οργανισμό μας όλη μέρα. Χωρίς θερµίδες - Χωρίς καφεΐνη. Είτε το πιούμε ζεστό, είτε παγωμένο, έχει θεσπέσια γεύση και είναι εύκολο στην παρασκευή του.

Τι περιέχει; Βότανα, Φύλλα, Φλούδες και Μπαχαρικά

    *Κανέλα
    *Φλούδα Πορτοκαλιού
    *Γαρύφαλλα
    *Φύλα Βατόμουρου
    *Αρωματικό  Πιπέρι
    *Μάραθο
    *Πιπερόριζα
    *Κάρδαµο
    *Άνθη Αλόης Βέρα
    *Gynmema Sylvestre
    *Χαμομήλι
   
Για ζεστό τσάι Aloe Blossom Herbal Tea: Χρησιµοποιήστε ένα φακελάκι για κάθε φλιτζάνι. Προσθέστε βραστό νερό και αφήστε το για 4 έως 6 λεπτά προτού αφαιρέσετε το φακελάκι.
   
Για παγωµένο τσάι Aloe Blossom Herbal Tea: Βάλτε 4 φακελάκια τσαγιού σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και αφήστε τα για 4 έως 6 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια, προσθέστε 2 φλυντζάνια παγωμένο νερό και 2-3 παγάκια με Aloe Blossom Herbal Tea και παγώστε το.


Φτιάξτε παγάκια με Aloe Blossom Herbal Tea: Χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι για κάθε φλιτζάνι, αφήστε το να κρυώσει, βάλτε το στην παγοθήκη και παγώστε το στην κατάψυξη. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να παγώσετε ένα ρόφημα χωρίς να αραιώσει.

Ας δούμε αναλυτικά τι περιέχει το θαύμα για την ευεξία μας που ονομαζεται Aloe Blossom Herbal Tea.

Βότανα, Φύλλα, Φλούδες και Μπαχαρικά, πριν κι από τον Ιπποκράτη

Κανέλα για μυαλό... ξυράφι: Μελέτες, έχουν δείξει, ότι αν μασάτε τσίχλα ή πίνετε σε ρόφημα την κανέλα αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα ή να πίνουν ρόφημα κανέλας, παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30% . Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ατονίας και ανακουφίζει τους καταπονημένους μυς. 

Βοηθάει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης. Μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα των διαβητικών αποτελεσματικά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η γεύση της κανέλας είναι τόσο διαδεδομένη στις καραμέλες ή στις τσίχλες; Η απάντηση βρίσκεται στο λάδι της κανέλας, το οποίο μπορεί να «εξολοθρεύει» τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσοσμία της αναπνοής μας. Σήμερα υπάρχουν ενδιαφέρουσες έρευνες για την αντιδιαβητική δράση της κανέλας. 

Η κανέλα φαίνεται ότι ενεργοποιεί την έκκριση της ινσουλίνης σε πειραματόζωα. Επίσης, φάνηκε να μειώνει τις τιμές της γλυκόζης σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι λάμβαναν παράλληλα και αντιδιαβητικά χάπια, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού Πανεπιστημίου του Tübingen. Βέβαια, αναμένεται ακόμη να αποσαφηνιστεί το πόσο ισχυρή είναι η αντιδιαβητική της δράση και πώς μπορεί να φανεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση αυτής της νόσου.

Γαρύφαλλο: Θεωρείται ως το έλαιο του Δία και το στοιχείο του είναι η φωτιά. Το αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου έχει πικάντικες, ζεστές και γλυκές νότες. Είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες, για αναζωογόνηση της ατμόσφαιρας. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αναλγητικό,  αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, αναζωογονητικό και εντομοαπωθητικό. Επίσης είναι αποτελεσματικό για ιγμορίτιδα, ιλαρά, για κολικούς, ναυτία,  πλευρίτιδα, πληγές,  ακμή, άσθμα, βρογχίτιδα, διάρροια, δυσπεψία και εγκαύματα, ανακουφίζει από τον πονόδοντο. 

Είναι επίσης καλό για την αντιμετώπιση μυικών πόνων και νευραλγιών ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τοπικό αντισηπτικό. Χρησιμοποιείτε στην μαγειρική σε πολλές συνταγές, καθώς επίσης και σε αφεψήματα. Ενα ζεστό τσάι με γαρύφαλλο είναι πολύ τονωτικό, χαλαρωτικό, αλλά βοηθάει και τον βραχνιασμένο λαιμό. Τονώνει την ερωτική διάθεση και διεγείρει την πνευματική λειτουργία. 

Επιπλέον, οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια την ευγενόλη -το αιθέριο έλαιο του γαρίφαλου- ως αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό, σύμφωνα με το επίσημο site της Αμερικανικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν τις άλλες ιδιότητες που αποδίδονται στο γαρίφαλο, όπως την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης και των φλεγμονών. Όσο για την αντιπυρετική του δράση, έχει μελετηθεί και διαπιστωθεί σε πειραματόζωα.

Φλούδα Πορτοκαλιού: Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των ασθματικών κρίσεων, της βρογχίτιδας, θέματα  στομάχου, της ουλίτιδας, της αρτηριοσκλήρυνσης, αυξάνει τη γονιμότητα και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος αρκετών αντρών. Οι φλούδες των πορτοκαλιών που όλες τις φορές τις πετάμε  περιέχουν μια αξιοσημείωτη ουσία η οποία ονομάζεται d-limonene που είναι μία αξιοσημείωτη αντικαρκινική ουσία  και είναι μία εναλλακτική και φυσική θεραπεία για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τη γνωστή καούρα. Το εκχύλισμα της φλούδας του πορτοκαλιού έχει  μία καταπληκτική ικανότητα να εξουδετερώνει το γαστρικό οξύ και να προστατεύει τον οισοφάγο. 

Η πορτοκαλιά είναι διάσημη για τις θεραπευτικές ιδιότητές της. Η φλούδα του πορτοκαλιού περιέχει αιθέρια έλαια, ενώ ο χυμός του είναι πλούσιος σε βιταμίνες C, D, A και Ρ, ανόργανα άλατα ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και νατρίου. Κυρίως χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C το πορτοκάλι θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και του μυοσκελετικού συστήματος. 

Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε όλες τις ευεργετικές επιπτώσεις του πορτοκαλιού είναι να το φάμε νωπό ή να πιούμε τον χυμό του. Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που αποξηραίνουν τις φλούδες και τις βάζουν σε γυάλινα βάζα για να τις χρησιμοποιήσουν αργότερα σε αφεψήματα. Το Aloe Blossom Herbal Tea σας το προσφέρει σε αφθονία.

Φύλλα Βατόμουρου: Ενδυναμώνουν μύες όπως η μήτρα και η κύστη. Έτσι βοηθάει στον τοκετό για εύκολη γέννα και είναι γνωστό βοήθημα στη γέννα για εκατοντάδες χρόνια. Τα φύλλα της βατομουριάς καταπολεμάνε την αναιμία και τη διάρροια, χρησιμοποιούνται ως αιμοστατικό, και ακόμη διευκολύνουν τη γέννα των εγκύων. Για το σκοπό αυτό συνιστάται ένα φλιτζάνι την ημέρα για διάστημα 6 μέχρι 3 το πολύ μήνες πριν από την ημέρα που θα γεννήσει. Αυτή η θεραπεία θεωρείται ότι συνεισφέρει να γίνεται η διαδικασία της γέννας σχεδόν χωρίς πόνους. 

Επίσης γίνονται παρασκευάσματα από βατόμουρα για τη καταπολέμηση του πονόλαιμου με γαργάρες. Το σιρόπι από βατόμουρα με χρήση 3 με 4 φορές την ημέρα είναι αποτελεσματικό φάρμακο κατά της δυσεντερίας. Το σιρόπι αυτό γίνεται με το να βραστεί ο χυμός από βατόμουρο προσθέτοντας μία φορά ακόμη ζάχαρη ίση με αυτή που περιέχει από μόνο του το βατόμουρο ώσπου να γίνει σιρόπι. 

Μετά αυτό το σιρόπι είναι έτοιμο για κατανάλωση. Τέλος τα φύλλα της βατομουριάς σε τσάι βελτιώνουν τη λειτουργία των αδένων και επίσης συντελούν στη διατήρηση του κανονικού βάρους του σώματος.

Εκτός από την ωραία τους γεύση τα βατόμουρα έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχουν βασικά μεγάλες ποσότητες της βιταμίνης C καθώς και φυτικές ίνες όπως οι ανθοκυανίνες, οι τανίνες, και η λουτείνη, συνεισφέροντας στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, στη καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης, στην όραση και στη καταπολέμηση του καρκίνου των πνευμόνων και του δέρματος. Επίσης τα βατόμουρα περιέχουν φυλλικό οξύ που διευκολύνει πάρα πολύ τις εγκύους γυναίκες και η ρίζα της βατομουριάς που ονομάζεται βιτόρριζα καταπολεμάει τον διαβήτη.

Αρωματικό Πιπέρι: Έχει πολύ δυνατές Καταπραϋντικές ιδιότητες. Θεωρείται ένα από τα δυνατότερα μπαχαρικά όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Medicinal Food» (2008). Στη μελέτη εξετάστηκαν 24 μπαχαρικά και βότανα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. 

Το μαύρο πιπέρι διαπιστώθηκε ότι ήταν εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (φαινόλες) με αντιδιαβητική δράση, μέσω ενός μηχανισμού που παρεμποδίζει τη γλυκοζυλίωση των πρωτεϊνών (μια διαδικασία κατά την οποία η γλυκόζη ενώνεται με τα μόρια των πρωτεϊνών και καταστρέφει τους ιστούς του σώματος).

Μάραθο: Φημίζεται για την τονωτική και αντισηπτική του δράση. Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών (Umpelliferae) και άλλες ονομασίες είναι Μάραθρο, Αγριομάραθο, Αμαραθιά. Παλιά οι Κινέζοι και οι Ινδοί θεωρούσαν το μάραθο αντίδοτο για τα δαγκώματα των φιδιών και των σκορπιών. Οι Αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν «μάραθρον» και το θεωρούσαν σύμβολο επιτυχίας. 

Φαίνεται ότι οφείλει τ’ όνομά του στη μνήμη της νίκης κατά των Περσών στο Μαραθώνα το 490 π.κ.ε. Ο Πλίνιος το αναφέρει σε συνταγές του με περισσότερες από 20 ενδείξεις, ενώ πίστευε ότι τα φίδια έτρωγαν μάραθο για ν' αλλάζουν δέρμα. Το 10ο αιώνα συνδέθηκε με τη μαγεία, ενώ το Μεσαίωνα είχε συνδεθεί με το αδυνάτισμα, γιατί οι σπόροι του έκοβαν την όρεξη.

Είναι φυτό πολυετές που φτάνει τα 2μ. σε ύψος. Η ρίζα του είναι σαρκώδης σαν του καρότου από την οποία βγαίνει ένας όρθιος βλαστός, αυλακωτός με μπλε ζώνες. Ρίχνει τα βαθυπράσινα φύλλα του, που ξαναβγαίνουν με τις πρώτες βροχές. Έχουν μακριούς μίσχους, είναι σύνθετα, πετροσχιδή και μοιάζουν με του Άνηθου. Τα πολλά μικρά κίτρινα άνθη του βγαίνουν σε ταξιανθίες το καλοκαίρι, πάνω σε μακριούς ανθοφόρους βλαστούς. 

Οι σπόροι του ωριμάζουν το φθινόπωρο και είναι μακρόστενοι, κυρτοί, με πέντε πλευρές και χρώμα συνήθως καστανό. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι αναρίθμητες. Βοηθά στην πέψη, καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και χτυπά αποτελεσματικά τα αέρια των εντέρων. Ο μάραθος, λόγω του άναρχου τρόπου φύτευσής του (όπου βρει δηλαδή), έχει βαφτίσει πάμπολλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Μαραθόκαμπος, Μαραθοβούνι, Μαραθιές, φυσικά Μαραθώνας και πάρα πολλές άλλες.

Στη φαρμακευτική χρησιμοποιείται για τον πόνο των ματιών, της κυστίτιδας, των αρθριτικών. Προφυλάσσει από τη γρίπη, το βήχα, τον κοκίτη, το άσθμα, τις στομαχικές διαταραχές, τη ναυτία, τους κοιλιακούς πόνους των παιδιών. Οι σπόροι του μπορούν ν' αρωματίζουν το νερό που δίνουν στα μωρά και τα βοηθά στην πέψη. 

Είναι ευεργετικός στα μαλλιά και αντιρυτιδικός. Λέγεται ότι αυξάνει το γάλα στις θηλάζουσες μητέρες, ενώ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και τον αρωματισμό του στόματος. Το αιθέριο έλαιο των σπόρων του, που περιέχει 6% αιθέρια έλαια ανηθόλης και μαραθόλης, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, ποτοποιεία (ιδιαίτερα σε λικέρ όπως στο Αψέντι των Άλπεων) και στη βιομηχανία καλλυντικών.


Πιπερόριζα: Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Βοηθά στην καλή χώνεψη. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών. Oι Kινέζοι το συνιστούν εδώ χιλιάδες χρόνια για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Tα αιθέρια έλαιά του και άλλα συστατικά του του προσδίδουν ορισμένες από τις πολύτιμες ιδιότητές του. 

Οι ευεργετικές ιδιότητες της πιπερόριζας είναι πολλές και η μαγειρική της αξία είναι μεγάλη. Το τζίντζερ έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει από τη ναυτία και να αποτρέπει τον εμετό, είναι πολύ ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει την πίεση του αίματος. Σε συνδυασμό με τις σταφίδες σε ένα ζεστό ρόφημα, ρίχνει τον υψηλό πυρετό. Ειδικά για τους ηλικιωμένους αποτελεί ένα φυσικό ενδυναμωτικό βότανο που δίνει δύναμη και ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές του ιδιότητες.

Το Ginger μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τηναυτία. Λήψη ρίζας Ginger, σε δοσολογία ισοδύναμη με 1000mg σκόνης βοτάνου, μειώνει την τάση για έμετο και προλαμβάνει συμπτώματα όπως ο ίλιγγος, ο κρύος ιδρώτας και άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα που σχετίζονται με την αδιαθεσία λόγω μετακινήσεων Mειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα[/b], ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.

Για δυσπεψία – ναυτία: Bοηθά στην καλή χώνεψη,καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Aν μετά το φαγητό νιώθετε φούσκωμα, πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ. Φτιάξτε το τσάι σας όπως συνήθως και προσθέστε 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ. Tο ίδιο κάντε αν έχετε ναυτία.

Για το κρυολόγημα: Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση. Οι πολλές εφαρμογές και χρήσεις της πιπερόριζας συμπεριλαμβάνουν την θεραπεία του άσθματος, της βρογχίτιδας, και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων μαλακώνοντας και απομακρύνοντας τα φλέγματα από τους πνεύμονες. Η πιπερόριζα μπορεί επίσης να βοηθήσει την μείωση του πυρετού ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση.
Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Η πιπερόριζα περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και αιθέρια έλαια, τα οποία σε μελέτες με ζώα διαπιστώθηκε ότι ασκούν αναλγητική και ηρεμιστική δράση. Τα τελευταία χρόνια, ερευνητικές ομάδες αποφάσισαν να μάθουν εάν ασκούν την ίδια δράση και στους ανθρώπους, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». 

Στην πιο πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Επιθεώρηση «The Journal of Pain», συμμετείχαν 74 ενήλικοι οι οποίοι έκαναν ασκήσεις που στόχο είχαν να τους προκαλέσουν μυϊκό πόνο και φλεγμονή. Επί 11 ημέρες οι εθελοντές, είτε έτρωγαν 2 γραμμάρια πιπερόριζα την ημέρα, είτε μια ανενεργό ουσία. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η πιπερόριζα μείωνε κατά περίπου 25% τον πόνο τους, αλλά μόνο μετά το πρώτο 24ωρο από τη γυμναστική. 

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της πιπερόριζας βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και στην μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με την αρθρίτιδα, τους ρευματικούς και μυϊκούς σπασμούς. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πιπερόριζας διεγείρουν αποτελεσματικά την κυκλοφορία του αίματος, αποβάλλοντας τις τοξίνες από το σώμα, καθαρίζοντας το έντερο και τα νεφρά, και θρέφοντας το δέρμα.

Σε μια παρόμοια μελέτη, μια άλλη ερευνητική ομάδα διερεύνησε τι συμβαίνει μόνο την πρώτη και στη συνέχεια τη δεύτερη ημέρα μετά τη γυμναστική. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η πιπερόριζα μείωνε κατά περίπου 25% τον πόνο τους, αλλά μόνο μετά το πρώτο 24ωρο από τη γυμναστική. Και πάλι, η πιπερόριζα δεν φάνηκε να επηρεάζει τον πόνο το πρώτο 24ωρο από τη γυμναστική, αλλά την επόμενη ημέρα ο πόνος ήταν λιγότερος, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η πιπερόριζα «μπορεί να αμβλύνει την εξέλιξη του πόνου». Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν πως η πιπερόριζα δεν ωφελεί κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη γυμναστική, αλλά μπορεί να μειώσει τον πόνο από τη δεύτερη ημέρα και μετά.

Η φήμη του τζίντζερ βασίζεται πάνω απ’ όλα στις αφροδισιακές του ιδιότητες που οφείλονται στις τζιντζερόλες, οι οποίες αυξάνουν την ποσότητα σπέρματος που παράγεται και βελτιώνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Σύγχρονοι ερευνητές έχουν καταγράψει πολλά από τα οφέλη της πιπερόριζας στην υγεία: σε άρθρο του 2011 στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition, αναφέρεται ότι αυτή η εξωτική ρίζα, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία καρδιαγγειακών προβλημάτων, πεπτικών διαταραχών,

Μπορεί να βοηθήσει στο διαβήτη. Η Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με βάση το αποτέλεσμα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Ένα συστατικό της ασιατικής ρίζας αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης της γλυκόζης των μυών. Με αυτόν τον τρόπο, ο κίνδυνος των επιπλοκών για τα άτομα με διαβήτη μειώνεται.

Μειώνει τη συσσώρευση λίπους. Μια μελέτη το Σεπτέμβριο του 2011, αξιολόγησε τον αντίκτυπο του τζίντζερ στην απορρόφηση λίπους. Αρουραίοι έλαβαν ημερήσιες δόσεις πιπερόριζας για οκτώ εβδομάδες. Η θεραπεία αυτή διευκόλυνε την πέψη του λίπους και αύξησε τα επίπεδα ενέργειας. Αυτές οι αλλαγές, εμπόδισαν τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα.

Μειώνει τη συσσώρευση λίπους. Μια μελέτη το Σεπτέμβριο του 2011, αξιολόγησε τον αντίκτυπο του τζίντζερ στην απορρόφηση λίπους. Αρουραίοι έλαβαν ημερήσιες δόσεις πιπερόριζας για οκτώ εβδομάδες. Η θεραπεία αυτή διευκόλυνε την πέψη του λίπους και αύξησε τα επίπεδα ενέργειας. Αυτές οι αλλαγές, εμπόδισαν τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα.

Κάρδαμο: Βοηθά στη χώνεψη και στην απομάκρυνση των αερίων. Διουρητικό. Θαυμάσιο σε αναιμία. Αντισηπτικό στις αιμορροΐδες. Σαν βότανο έχει πολλές χρήσεις. Είναι άριστο ορεκτικό, είναι θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως σίδηρο, ασβέστιο και ιώδιο. Τονώνει τον οργανισμό και έχει αποτοξινωτικές, αντιρευματικές αλλά και αφροδισιακές ιδιότητες. Κάνει πολύ καλό στο κουρασμένο πνεύμα. 

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται μόνο του σαν σαλάτα με λαδόξυδο ή μαζί με άλλα λαχανικά. Η έντονη γεύση του ταιριάζει με το μαρούλι, το λάχανο, τις βραστές πατάτες, κλπ. Συνήθως χρησιμοποιούμε όλο το μήκος των φύλλων σε σαλάτες ή αποξηραμένο ως ρόφημα. Αν το ανακατέψεις με λεπτοκομμένο λάχανο, φρέσκα κρεμμυδάκια και ρόδι έχεις μια υπέροχη σαλάτα!!

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο πλύσιμο, που πρέπει να γίνεται πολύ σχολαστικά. Αυτό γιατί οι συνθήκες που φύεται ευνοούν την προσβολή του από διάφορα παράσιτα και την ανάπτυξη νυμφών στα φύλλα του.

Άνθος Αλόης: Για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυξημένων λιπιδίων στο αίμα. Η αλόη είναι πολύ γνωστή από την αρχαιότητα. Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι τη χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν ασθένειες του δέρματος, ενώ στην Αίγυπτο ήταν ένα από τα βασικά συστατικά για το βαλσάμωμα των νεκρών. Περιέχει πάνω από 200 συστατικά τα οποία είναι πολύτιμα για τον οργανισμό. Μεταξύ αυτών είναι κάποια πολύτιμα αμινοξέα, σάκχαρα, στερόλες, ένζυμα, λιγνίνη, Β-καροτίνη, χολίνη, μηλικό οξύ, βιταμίνες, ασβέστιο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο κ.λπ. Η ρητίνη κάποιων ποικιλιών αλόης είναι αρωματική και έχει αντιμυκητική, αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Gynmena Sylvestre: Ενδείκνυται ως ένα θρεπτικό βοηθώντας τα παχύσαρκα άτομα, ιδιαίτερα εκείνων που ανέπτυξαν διαβήτη κατά τη λήξη (τύπου ΙΙ). Βοηθάει στον έλεγχο του ζαχάρου σε διαβητικούς τύπου 1 (των οποίων το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη και εξαρτώνται από ενέσεις ινσουλίνης) και τύπου 2 (των οποίων το πάγκρεας παράγει ανεπαρκή ποσότητα ινσουλίνης ή των οποίων το σώμα δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη). 

Μικρός αριθμός μελετών σε ανθρώπους έδειξε ότι το gymnema μπορεί να μειώσει σε ορισμένους διαβητικούς τη δόση ινσουλίνης και να μειώσει ή να αντικαταστήσει τα στοματικά φάρμακα. Μελέτες με ζώα έδειξαν ότι βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων βήτα του παγκρέατος και διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης.

Το Gymnema Sylvestre έχει δραστικά συστατικά που δεσμεύουν την χοληστερόλη στο αίμα και την απελευθερώνουν στα κόπρανα, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποβολής τους από τον οργανισμό και μειώνοντας τελικά την υπερχολισταιριναιμία. Τα βότανο αυτό φύεται στα δάση της Κεντρικής και Νότιας Ινδίας και τα φύλλα του περιέχουν ένα απόσταγμα, το gymnemic acid που συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα.

Υποστηρίζει την καλή λειτουργία στο πάγκρεας (όργανο "ινσουλίνης") και συνεπώς βοηθά τη ρύθμιση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. To gymnema έχει μεγάλη απήχηση στην βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής διότι έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την αφομοίωση της ζάχαρης. Επίσης έχει βρεθεί ότι καταστέλλει την επιθυμία για ζάχαρη. Η αντιδιαβητική δράση του  προσδιορίστηκε από πολύ νωρίς. 

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η κατανάλωσή του συνοδεύεται από προσωρινή αναστολή - 'μούδιασμα' της αίσθησης του γλυκού για περίπου 1 - 2 ώρες. Μάλιστα το Ινδικό του όνομα Gur-mar σε ακριβή μετάφραση σημαίνει 'καταστροφέας της ζάχαρης'. Σε αυτή δηλαδή την περίπτωση η κατανάλωση ζάχαρης δίνει στο στόμα απλώς την αίσθηση άμμου. Επηρεάζει και την αίσθηση του πικρού σε μικρότερο όμως βαθμό ενώ αφήνει ανεπηρέαστες τις υπόλοιπες γεύσεις.

Χαμομήλι: Το χαμομήλι έχει σημαντικές θετικές επιδράσεις στους οργανισμούς και βοηθά εναντίον διαφόρων παθήσεων. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα και βέβαια ο Ιπποκράτης ο πατέρας της Ιατρικής το θεωρούσε ως το πιο θαυματουργό βοτάνι για πολλές περιπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ευρέως, οι επιστήμονες ερευνητές συνεχίζουν ν’ ανακαλύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία σχετικά με τις ενεργές ουσίες και ιδιότητες που περιέχει, για την βοήθεια παρασκευής διαφόρων σκευασμάτων φαρμακευτικής και καλλυντικής χρήσης.

Η μονογραφία Ε της Γερμανικής Επιτροπής ενέκρινε τη χρησιμοποίηση του χαμομηλιού για τη θεραπεία διαφόρων νοσημάτων όπως, γαστρεντερικών σπασμών, φλεγμονωδών ασθενειών του γαστρεντερικού συστήματος, φλεγμονών του δέρματος (εξωτερική επιφάνεια) και των βλεννωδών μεμβρανών καθώς και για την θεραπεία δερματικών ασθενειών που έχουν προκληθεί από διάφορα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων και της στοματικής κοιλότητας. Επίσης ενέκρινε τη χρησιμοποίηση του χαμομηλιού σε φλεγμονές και ερεθισμούς της αναπνευστικής οδού (με εισπνοή) και των γενετικών οργάνων (λουτρά και πλύσεις).

Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις και είναι το πιο χαλαρωτικό ρόφημα. Καταπολεμά τους κυρίως πολλούς ιούς και χρησιμοποιείται συνήθως κατά του έλκους του στομάχου. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι η συνεχής χρήση του μειώνει σημαντικά το ουρικό οξύ στο αίμα, γεγονός που πιθανόν να προσφέρει τις θεραπευτικές του ιδιότητες για ασθενείς πάσχοντες από ποδάγρα. Το ρόφημα του είναι καλό για το στομάχι, για τον βήχα, για τους πόνους της κοιλιάς και της εμμηνόρροιας (περιόδου) των γυναικών, για τον λαιμό και για την βραχνάδα.

Η πιο διαδεδομένη ιδιότητα του χαμομηλιού είναι η ικανότητα του να ηρεμεί τα νεύρα και να ανακουφίζει και ηρεμεί από τα έντονα προβλήματα που μας απασχολούν καθώς επίσης μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε φυσικά την αϋπνία. Η καταπραϋντική του δράση βοηθάει στην ανακούφιση των παιδιών από τους πόνους της οδοντοφυΐας.

Το τσάι από χαμομήλι έχει και αντιπηκτικές ιδιότητες. Μειώνει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων. Έχει συνεργιστική δράση με φάρμακα που χορηγούνται σε ασθενείς με καρδιοπάθεια ή κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και προσφέρει επιπρόσθετη αντιπηκτική δράση.

Επίσης δρα σε συνέργια με ηρεμιστικά ή υπνωτικά φάρμακα. Για τους λόγους αυτούς οι γιατροί των ασθενών που παίρνουν αντιπηκτικά, υπνωτικά ή ηρεμιστικά φάρμακα πρέπει να γνωρίζουν εάν οι ασθενείς τους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από χαμομήλι. Όταν τα νήπια είχαν πόνους στην κοιλιά τους έδιναν χαμομήλι για να καταπραΰνει ο πόνος.

Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να διαλευκανθούν σχετικά με τις κλινικές θεραπευτικές ιδιότητες του χαμομηλιού. Σίγουρα φαρμακολογικές έρευνες και εμπειρικά δεδομένα υποστηρίζουν την ύπαρξη ευεργετικών για την υγεία δράσεων του χαμομηλιού.

Όμως δεν υπάρχουν σήμερα ικανοποιητικός αριθμός θεραπευτικών δοκιμών που να τεκμηριώνουν τελεσίδικα τη θέση του χαμομηλιού στο θεραπευτικό οπλοστάσιο. Μα η χρήση του παραδοσιακά μας δείχνει πόσο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας και της ευεξίας μας είναι.

----------------------------
Για περισσότερες πληροφορίες και εξειδικευμένη ενημέρωση, επικοινώνησε με την Ελένη Ζαφειριάδου, Ανεξάρτητη Συνεργάτη της Forever Living Products.
τηλ επικοινωνίας 6983 461 142
για άμεσες παραγγελίες, κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλωσορίζω την άποψή σου αρκεί να γίνεται κόσμια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...